Emocje na talerzach! Restaurant Week

piątek, 21 Kwiecień 2017
Miejsce: Trójmiejskie Restauracje

21-30 kwietnia startuje Restaurant Week. Wiosenna edycja festiwalu najlepszych restauracji dedykowana jest doznaniom i emocjom towarzyszącym wspólnemu spędzaniu czasu przy stole z bliskimi i znajomymi. Blisko 30 najlepszych trójmiejskich restauracji zaserwuje gościom trzydaniowe menu degustacyjne: przystawkę, danie główne i deser - w festiwalowej cenie 39 zł. W ramach Festiwalu odbędzie się także szereg wydarzeń dedykowanych kulturze stołu, smakom, aromatom, emocjom i towarzyskości. 

EMOCJE NA TALERZACH!

Najlepsze restauracje zapraszają na wiosenny FESTIWAL NAJLEPSZYCH RESTAURACJI Trójmiasto Restaurant Week. Weźmie w nim udział blisko 30 restauracji z Gdańska, Gdyni i Sopotu! Wśród nich: Bliżej, ByThe Way, Cały Gaweł, Czarna Owca, Delmonico Cut Steakhouse Szafarnia, Eliksir, Fidel, Główna Osobowa, Grono di Rucola, Kawior, Koncept Restauracja, La Fortuna, Lobster, Magiel, Morze Wina, Nowy Świat, Numero 1, On Off, Panaya, Papieroovka, PÉLICAN, Restauracja Café Polskie Smaki, Restauracja Bonum, Restauracja Long Island, Rucola, SeaFood Station, Serio, Świnka w trawce pod jabłonką, Verres en Vers.

Najlepsi szefowie kuchni przygotowali EMOCJE NA TALERZACH!, czyli popisowe trzydaniowe doświadczenia restauracyjne w festiwalowej cenie 39 zł. Tegoroczne menu zaprojektowano z myślą o uczuciach, jakie im towarzyszą. Szczęście i zaskoczenie, harmonia i pożądanie, radość i wzruszenie, miłość i ekscytacja, euforia i duma, wolność i niepewność. Wspomnienie kojącego smaku dzieciństwa i zadziwiające niespodzianki – to wszystko znajdziecie w emocjonujących daniach i doświadczeniach nadchodzącej edycji FESTIWALU NAJLEPSZYCH RESTAURACJI.

FESTIWAL, KTÓRY ŁĄCZY PRZY STOLE!

Aby wywołać odpowiednie emocje na talerzach i podarować gościom zmysłowe doświadczenie, trójmiejscy szefowie kuchni przygotują specjalne, trzydaniowe menu degustacyjne: przystawkę, danie główne i deser – w festiwalowej cenie 39 zł. Tę prostą formułę pokochali mieszkańcy Trójmiasta, którzy tłumnie ruszyli do restauracji w ostatnich latach. W ramach festiwalu odbędzie się także szereg wydarzeń dedykowanych kulturze stołu, smakom, aromatom, emocjom oraz towarzyskości, która sprawia, że wspólnie cieszymy się restauracyjnym doświadczeniem. W ramach wydarzenia odbędzie się m.in. panel dyskusyjny z udziałem Violi Urban z Okiem Dietetyka oraz Bankami Żywności w Trójmieście, organizowany w Olivia Business Centre z degustacją przygotowaną przez Restaurację Lobster czy specjalne menu degustacyjne przygotowane przez Restaurację ELIKSIR.

Wszystkie szczegóły dostępne na stronie internetowej festiwalu: www.RestaurantWeek.pl. Warto założyć konto gościa, które gwarantuje pierwszeństwo wyboru miejsc, udział w konkursach i dostęp do wszelkich aktualności.

ZASADY FESTIWALU:

REZERWACJE W SIECI! Festiwalowe menu i rezerwacje dostępne na www.RestaurantWeek.pl

NAJLEPSZE RESTAURACJE! Starannie wybrana grupa najlepszych i najbardziej autorskich restauracji.

TRZYDANIOWE DOŚWIADCZENIE RESTAURACYJNE! Specjalnie skomponowane popisowe menu festiwalowe: przystawka, danie główne, deser.

FESTIWALOWA CENA 39 zł! Najlepsza okazja, by poznać nowe, ciekawe smaki, kuchnie i restauracje!

CZAS REZERWACJI! Prosimy o punktualność. Twój czas to 90 minut od godziny twojej rezerwacji – po nim będą już czekać kolejni goście. To równe szanse dla każdego na wymarzone doświadczenie restauracyjne.

 

- Bilety :

Sprzedaż biletów w:

www.restaurantweek.pl

Ceny biletów:

39 zł