Adam Woźniak, szef kuchni restauracji Mercato w gdańskim Hiltonie oraz Marin Gimenez Castro, zwycięzca pierwszej edycji Top Chef w Polsce i właściciel autorskiej restauracji Salto w Warszawie, byli głównym aktorami kolacji na 4 ręce. Obaj szefowie kuchni przedstawili swoje autorskie dania charakterystyczne dla Argentyny i Polski, które skomponowane w całość stanowiły doskonałą ucztę dla koneserów sztuki kulinarnej.

Martin Gimenez Castro zachwycił gości rostbefem z Hereford Warmia, czyli z miejsca słynnego z dostaw wołowiny kulinarnej najwyższej jakości. Odpowiedni ekologiczny sposób żywienia stada Hereford decyduje o wielu cechach wołowiny, tj. barwa, kruchość, smak i zapach a przede wszystkim wartości zdrowotne. Wołowina podana przez Martina była sezonowana przez 30 dni, dzięki czemu uzyskała niezrównaną delikatność struktury i pełnię swojego smaku. Natomiast połączenie jej z czekoladą i bagna cauda (czyli sosem czosnkowym) stało się prawdziwą ucztą dla podniebienia. 

Kolejnym ciekawym aspektem kolacji była zdekonstruowana tarta limonkowa, czyli odpowiednik pochodzącego z Florydy key lime pie. Ten deser na pewno na długo utkwi gościom w pamięci, bardzo orzeźwiający i jednocześnie delikatnie słodki, czyli idealna kompozycja na lato. Adam Woźniak natomiast zaprezentował lokalnie poławianego węgorza, wędzonego przez 16 godzin w specjalnych warunkach i podanego w glazurze z miodu i demi glace, a to wszystko dopełnione smakiem jabłka. Podany przez Adama Młody Fagas w akompaniamencie boczniaków, marchewki uzupełniony żurówką również zdecydowanie wywarł na gościach wrażenie.