Idealny pomysł na prawdziwie męski wieczór? Dobre jedzenie, wyselekcjonowany alkohol, aromatyczny dymek cygara, a wszystko w klimatycznym miejscu... czegoż chcieć więcej? To wszystko znajdziemy w sopockiej restauracji Delmonico Cut Steakhouse. 

Whisky, cygara i prawdziwe steki to synonim dobrze spędzonego wspólnie czasu i to zarówno na spotkaniu biznesowym, jak i tym czysto towarzyskim. Jeśli dodamy do tego miejsce w samym środku Sopotu, jednak z dala od zgiełku dużego miasta, przyjazną obsługę i atmosferę sprzyjającą odprężeniu, otrzymamy właśnie Delmonico Cut Steakhouse. Restauracja wciąż poszerza swoją ofertę, dostosowując się do swoich klientów. 

– W Trójmieście brakuje miejsc „z męskim charakterem”, dedykowanych spotkaniom towarzyskim i biznesowym – podkreśla Martyna Szkudlarek, manager restauracji Delmonico Cut Steakhouse. – Nasza wizytówka to przede wszystkim najlepsze steki z krów rasy wagyu oraz wyselekcjonowane wina i inne alkohole. Postanowiliśmy wyjść jednak naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów i stworzyliśmy specjalną przestrzeń, w której będzie można odpocząć od trosk dnia codziennego i zapalić aromatyczne cygaro – daje manager. 

"Palić jest rzeczą ludzką, palić cygara – boską" – ten cytat podkreśla wyjątkową otoczkę jaka towarzyszy cygarom i ich wielbicielom. Cygaro jest produktem luksusowym określającym pewien sposób bycia, a nawet sposób na życie. To świat, gdzie unoszący się dym cygara buduje atmosferę i rozpala zmysły, podkreślając wyjątkowość i doniosłość każdej chwili. Ten szlachetny zapach ma swoich miłośników na całym świecie, również w Polsce. 

– Cygaro to produkt wymagający odpowiedniej oprawy, atmosfery i miejsca. Jedna z głównych zasad mówi, że jeśli nie masz czasu, to nie pal. Bo palenie cygar to sztuka wymagająca pełnej koncentracji i poświęcenia czasu. Tym bardziej, gdy mamy do czynienia z prawdziwymi perełkami, których wypalenie bez należytego skupienia byłoby po prostu profanacją. Takie perełki będą właśnie dostępne w Delmonico Cut Steakhouse – mówi Martyna Szkudlarek.

Ambicją właścicieli jest stworzenia miejsca, w którym nikomu nigdzie się nie śpieszy. Takiego, gdzie wolny czas się celebruje. Bo tylko tak można odczuwać pełną przyjemność z tego, co oferuje Delmonico Cut Steakhouse. Resatauracja powstała z chęci stworzenia zdrowej kuchni opierającej się wyłącznie na naturalnych i ekologicznych produktach. Tu serwowane są steki z wołowiny wagyu charakteryzujące się niepowtarzalną intensywnością smaku, perfekcyjną strukturą oraz głębokim aromatem. 

Mięso pochodzi z własnej, ekologicznej, unikatowej na skalę światową hodowli. Stado liczy około 130 zwierząt wypasanych w czystym i nieskażonym regionie w samym sercu malowniczych Kaszub. To jedyne wagyu w naszym kraju i nieliczne na kontynencie europejskim. Co więcej, właściciele dbają też o dobrostan zwierząt, nie stresują ich i oddają do ich dyspozycji pastwisko o powierzchni 240 hektarów, położone wśród lasów i łąk w otulinie bytowskich jezior lobeliowych. Bydło pojone jest czystą wodą źródlaną i karmione zbożami z własnych ekologicznych hodowli. 

Mięso na steki Wagyu dojrzewa w specjalnych warunkach, zapewniających niespotykaną delikatność, wspaniały aromat i konsystencję. Tak naprawdę wszystkie te elementy mają ogromne znaczenie i są gwarantem tego, że na naszym talerzu zagości znakomitej jakości stek (o wadze od 350 gramów do nawet 1,5 kilograma). Dobre wino, szlachetna whisky i aromatyczne cygaro są idealnym dopełnieniem takiego posiłku.