Szlachetne smaki Orientu oraz kunszt wykonania potraw pachnących słońcem i przyprawami Azji - tak w skrócie można podsumować Festiwal Sushi w restauracji InAzia mieszczącej się w Hotelu Sheraton. Ta była prawdziwa uczta dla podniebienia a orientalne przysmaki tworzone były na oczach gości przez dwóch tajskich mistrzów kuchni.

Szefowa Kuchni Ewa Olejniczak zapowiadała wyśmienitą ucztę i tak faktycznie było. Restauracja InAzia nie była w stanie pomieścić przybyłych gości. Zasługa w tym wyśmienitych potraw, rodem z dalekiej Azji, takich jak: maki, temaki, futomaki, nigiri oraz ryby rodem z Japonii. Spektakularne wrażenie zrobiły także pokazy live cooking, podczas których kucharze przygotowywali gorące dania na grillu Teppanyaki.

Kuchnia Restauracji InAzia zespala pięć różnych azjatyckich tradycji kulinarnych. Oprócz doskonałego sushi, dań z Wietnamu, Indii i Chin, restauracja specjalizuje się w kuchni tajskiej i japońskiej. Ta była prawdziwa uczta dla podniebienia, a orientalne przysmaki tworzone były na oczach gości przez dwóch tajskich mistrzów kuchni.