Kronika Prestiżowa

Kuchnia żydowska

mp
magazyn
  nr 8 (71). 
Sierpień 2016

Bagażownia Zynera to nowy lokal na gastronomicznej mapie Sopotu zlokalizowany w budynku po dawnej Bagażowni. To jednocześnie pierwsza restauracja w Trójmieście specjalizująca się w kuchni żydowskiej. Właściciel Paweł Zyner prowadzi też słynną Anatewkę w Łodzi. Podczas uroczystego otwarcia nie zabrakło żydowskich specjałów, które wyraźnie przypadły do gustu zaproszonym gościom.

Paweł Zyner, właściciel restauracji Bagażownia

Edyta Steć

Wojciech Zyner, dyrektor zarządzający restauracji Bagażownia

Edyta Steć

Od lewej: Wiktor Bąk, wiceprezes ATC Cargo SA, Andrzej Pawelec, współwłaściciel firmy +H2O Sp. z o.o

Edyta Steć

Francis Lapp, właściciel stoczni Sunreef Yachts, z żoną Katarzyną

Edyta Steć

Od lewej: Małgorzata Sondej, Krzysztof Sondej, Also Windykacja, Artur Sulima, właściciel firmy budowlanej Sulima, Anna Domańska

Edyta Steć

Od lewej: Jarosław Sulewski, prezes zarządu Bałtyckiej Grupy Inwestycyjnej, Krzysztof Król

Edyta Steć

Maria i Przemysław Krause, prezes zarządu Baltic Financial Management

Edyta Steć

Od lewej: Kamila Kowalczuk, właścicielka Make Me Home, Sylwia Łapszys, dyrektor Ekotrade w Gdyni, Sławomir Lewicki, Konsulting Gastronomiczny, Maria Krause

Edyta Steć

Marcin Strojk, współwłaściciel Inwest Projekt Sp. z o.o.

Edyta Steć

Marta Pałucka, Miss World Poland 2015 z partnerem

Edyta Steć

Igor Michalski, dyrektor Teatru Muzycznego w Gdyni

Edyta Steć

Robert Jaruga, prezes firmy Eko-Vit Sp. z o.o., z małżonką

Edyta Steć

Jacek Karnowski, prezydent Sopotu

Edyta Steć

Jacek Karnowski, prezydent Sopotu

Edyta Steć

Marcin Kłosiński, Auto Fit

Edyta Steć

Julia Sondej

Edyta Steć